2010. szeptember 30., csütörtök

Apu kezdődik!!!

Holnap reggel elkezdődnek a negyeddöntők Bangkokban és Kuala Lumpurban is, és két olyan párosítás is található a programban, amire még a legínyencebb teniszkedvelők is csak csettinteni tudnak. Ezeket járom körül egy kicsit jobban:

Marcos Baghdatis-Mikhail Youzhny
A ciprusit továbbra is a döntőbe várom, így nem kérdéses, hogy az ő továbbjutására szavazok. Baghda nagyon jó formába lendült a nyáron, de átesett a ló túloldalára és több meccset játszott mint amit elbírt. Így sikerült az US Open első körében bedobnia a törölközőt, igaz pechje volt mert Clement parádézott. Viszont volt 3 hete, hogy rápihenjen a Távol-Keletre, ennek köszönhetően fizikális problémái nem lehetnek. Ütött 18 ászt az eddigi 2 meccsen és nagyon jók az első szervái, bár csak 60%-ban vannak bennt, így van még min javítani. Nishikori ellen a meccs elején még nem találta a ritmust, de azóta játékban is hozza a tőle várható szintet, nem egyszerű pontot csinálni ellene. 
Az orosz medve csak egy meccset játszott eddig,és azon sem volt túl meggyőző, Dolgopolov ellen majdnem sikerült megvernie saját magát. Az ukrán szörnyen kezdte a meccset, simán bukta az első szettet majd a második elején is voltak gondjai, miután alig jöttek az első szervái, márpedig azok nélkül sehol sincs. De Mischa mindent elrontott, nem volt olyan szituáció amiben ne tudott volna hibázni, így annyira felhozta az ellenfelet, hogy izgalmas döntő szett várt rájuk. Ott elszerválgattak majdnem a végéig, de Youzhny 1 játékra fel tudta pörgetni magát és az ukrán 2.szerváit agresszívan letámadta, aminek meg is lett az eredménye.
Az orosz tavaly döntőzött Tokyo-ban, így a jövő heti torna jóval fontosabb lesz neki mint ez a kis verseny, nem hiszem hogy az egekben lenne a motivációja. Találkoztak már párszor, mindig az aktuális forma döntött, hiszen egyikük sem kiemelkedően jobb a másiknál. Szervákban ugyanazt tudják hozni, a fogadójáték lesz a győzelem kulcsa, és ki hibázik kevesebbet. Baghda stabilan hozta a színvonalat mindkét meccsén, az orosz viszont nagyon hullámzott, és 1 szettre teljesen szét is esett. Ezek után úgy vélem a ciprusi fog örülni a végén.


Tomas Berdych-David Ferrer
A másik döntős jelöltem továbbra is Berdych, bár Söderling elég jól kente ma, így itt is határozott elképzelésem van a továbbjutóról.
A cseh kisebb sérülése már a múlté, a Davis-kupában sem volt rossz Djoko ellen, és ma is jól teniszezett. Ha jönnek az első szervák akkor nagy baja nem lehet, bár a mai 56% azért nem valami ütős. Viszont Ferrer ezen a borításon kevés lesz a győzelemhez. A spanyol óriási küzdő és remek atléta, de Berdych ütőereje túl sok neki, ha a cseh nem hibázik sokat akkor simán letolja a pályáról. A meccset a szervák fogják eldönteni, ha jönnek az elsők és Tomas irányítani tudja a labdameneteket akkor ő fog dominálni, viszont ha sok lesz a gyengébb 2. adogatás amivel a spanyol jó pozícióba kerülhet, akkor szorosan fog alakulni. Ferrer sokszor az előnyös helyzetből sem igyekszik befejezni a pontokat, nem szereti feladni a védekezést a jobb játékosok ellen. Viszont ezzel könnyen felhozhatja az ellenfelet, így ha holnap gyengébb napot fog ki a cseh, akkor is jó esélye van a győzelemre....

1 megjegyzés:

  1. Ez a Berdych a wimbledoni döntője óta fejben egy hatalmas hulladék lett. Fontos pontoknál, játékoknál egyszerűen képtelen koncentrálni. Ha találkozik egy olyan riválissal, aki kicsit szorosabbá teszi a meccs alakulását, akkor abból a cseh menetrend szerint vesztesként kerül ki. Ma is, amit művelt nevetséges volt...

    VálaszTörlés