2010. szeptember 19., vasárnap

Döntő tényezők

December elején Franciaország-Szerbia döntőt rendeznek a Davis-kupában, miután mindkét párosításban a hazai csapatnak sikerült kivívnia a továbbjutást. Lyonban hamar eldőltek az érdemi kérdések, viszont Belgrádban az utolsó meccsre is hatalmas izgalmak maradtak. Vagyis csak maradtak volna, ha Tipsa nem rendezi le villámgyorsan, de  erről majd egy kicsit később.

Szerbia-Csehország 3-2
Pénteken jött a rossz hír a hazaiak számára, hiszen Djokovic gyomor bántalmak miatt kihagyni kényszerült az első napot, így a Stepa elleni biztos győzelem helyett a csehek kerültek előnybe, hiszen Radek 4 szettben megverte a beugró Troickit. Itt bajban voltak a szerbek, mert a Tipsa-Berdych csata sem nekik állt az előzetes várakozások szerint. Ám Tipsarevic nem így gondolta, és megtette az első lépést a Belgrád hőse titulus felé, nagy csatában legyőzte a világranglista 7.helyezettjét. A páros meccsre már Nole is beszállt, de így is csak 1 szettre voltak jók a hazaiak, így nagyon kemény vasárnap elé néztek. De ott már nem volt pardon, az első meccsen már Djoker is pályára léphetett és jó játékkal kiegyenlített. Az első szettben még sokat hibázott a szerb, de a második közepétől nem volt ellenszere Berdych-nek, ha nem jött a szerva, akkor nem nagyon szerzett pontot. Az utolsó meccsen Stepanek igazolta az előzetes félelmeket, miszerint messze van még a csúcsformájától. Sokat hibázva végül 2 nagyon könnyű és egy szoros szettben kapitulált, és kezdődhetett is a hazai örömmámor...


Franciaország-Argentína 5-0
Ez a párosítás a 2.meccs végéig volt érdekes, onnantól már csak a különbség kérdése volt nyitott. Az első összecsapáson Llodra nagyon nehezen lendült játékba, a szervák sem jöttek igazán és folyamatosan rossz ütemben ment fel a hálóhoz. Monaco jól adogatott és tökéletesen csapkodott el a francia mellett, viszont a saját hülyesége miatt brékelőnyről vesztette el az első szettet, miután 2 szervagémben is hatalmasakat hibázott. A 2.szettet simán hozta, de a 3.-ban Llodra megtalálta a tökéletes szerváját és a hálóhoz rohanás ütemét , így onnantól már csak idő kérdése volt hogy befejezze a meccset. 1-0ás előnnyel indult el a párosítás rangadója, ahol Monfils hozta is amit vártam tőle. Nalbi nem tudott annyi nyerőt ütni, ami korrigálta volna a rengeteg hibáját, és a francia zseniálisan szervált, akárhányszor brékelőnyt védett vagy fontos gém volt, mindig hatalmasakat ütött, volt mikor zsinórban 3 ászt eresztett meg...Viszont Nalbandian többet hozott mint vártam, remekül irányította a pontokat és a meccs elejét leszámítva nagyon jó volt a hálónál. Csak a végén nem bírta fejben, túl sok neki még a 3 szettgyőzelemre tartó csata egy jó ellenfél ellen. A páros meccsen bár megbomlott a Benneteau/Llodra duó, de Clement nagyszerűen betömte a lyukat, így egy pillanatra sem volt esélye Zeballoséknak. A maradék két találkozón Simon és Clement is gond nélkül hozta a kötelezőt és beállították az 5-0-ás végeredményt.
A szerbek a Davis-kupa történetében először finálét játszhatnak, de még hazai pályán sem lesz egyszerű dolguk az impozáns 14-1-es eredménnyel bekerülő franciák ellen.

2 megjegyzés:

  1. A döntő szerintem Szerbiában lesz nem Franciaországban.

    VálaszTörlés
  2. Igaz.Először úgy írtam de aztán félrenéztem a hivatalos oldalon a sorsolást....Javítom is.

    VálaszTörlés