2010. szeptember 5., vasárnap

USO-7.nap

Izgalmas napnak ígérkezik a mai a teniszt kedvelőknek, több parázs és megtippelhetetlen csatával.A négy általam legjobban várt meccset veszem egy kicsit nagyító alá.
David Nalbandian-Fernando Verdasco
Az argentin szervái még mindig nem az igaziak, így továbbra is az a kérdés a meccsein, hogy többet tud e brékelni, mint ahányszor elveszti a saját adogatását.Ha már játékban a labda, akkor kevesen veszik fel vele a versenyt, és nem hinném, hogy a spanyol eszméletlenül fog adogatni.Sőt én úgy érzem, ez az év már teher Verdasco számára, a jól sikerült salakszezon után nem akar már semmi pluszt letenni az asztalra.Nalbinak pedig minden siker gyógyír a sebekre.Reményeim szerint ha nem is könnyen, de hazaküldi ma a spanyolt.
Sam Querrey-Nicolas Almagro
Big Sam az utolsó meccsén megtalálta a szerváját végre, anélkül nagyon elveszettnek tűnt.Ma tovább kell javulnia, mert hiába spanyol-spanyol azért Almagro nem Granollers...Nicolasnak van egy jó szervája és szenzációs az egykezes fonákja, így labdamenetekben nehezen gyűri majd le az amerikai.Viszont a spanyol hajlamos fejben összetörni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezte.Például ha nagyon jól játszik, de mégse sikerül brékelnie, mert az ellenfél jól adogat, és a brékpontoknál ászt vagy nagyon jó szervát üt, akkor Almagro nagyon kiesik a ritmusból, és onnantól csak alibizik.Ráadásul most kemény pályán játszanak, ami nem is a fő terepe...Querrey továbbjutást várok.
Tommy Robredo-Michael Llodra
A spanyol idei teljesítményére a katasztrófa a jó szó, ma mégis meglepetést várok tőle.Llodra nagyon jól szervál, és a röptéi is szenzációsak.Viszont az eddigi ellenfelei nem voltak annyira összetett játékosok mint a spanyol.Berdych jól szervál és kegyetlen tenyeresei vannak, viszont ha nem jönnek az adogatásai, akkor könnyen megzavarható.És a 2.szettben, mikor nem sikerült brékelnie Llodrát, teljesen szétesett.Hanescu lassú és körülményes, egy gyors pályán nem kell hozzá nagy tudomány, hogy megverjék.Robredo ezzel szemben minden téren a közepes felett van, semmiből sem kiváló, viszont nincsenek óriási gyenge pontjai sem.Llodra pedig sérüléssel küzd, a bal lábában van egy kis gyulladás, ami megnehezíti a mozgását.A saját elmondása szerint, mikor oldalirányba kell mozognia akkor érzi a fájdalmat, mikor előre akkor nem, így nincs baj mert 80%ban előre mozog.Viszont Robredo okos játékos, ő képes arra, hogy megmozgassa a pályán a franciát.Szerintem itt véget ér a fantasztikus röpte maraton.
Mikhail Youzhny-John Isner
Isner nemrég csúnya bokasérülést szenvedett, 2 nappal a torna előtt kezdett el edzeni.Nagyon jól szervál és remek a tenyerese, viszont ha Youzhny összekapja magát, és normálisan szervál, akkor a még nem teljesen fitt gólemet egy hosszú meccsre kényszerítheti, ami nem biztos, hogy ízleni fog neki.A szervákat kivéve az orosz mindenben jobb, így ha megfelelően koncentrál, akkor győztesen hagyhatja el a pályát ma.

A többi mai meccsről dióhéjban:Simon nem okozhat gondot Nadalnak, ott már a szett is csoda lenne.Ferrer szerintem 3 sima szettben elintézi Gimeno-Travert.A Murray-Wawrinka csata hosszabban is elnyúlhat, de a skót fog továbbjutni.A Lopez-Stakhovsky meccs meg nagy kérdőjel, ha az ukrán megfelelően regenerálódott akkor bármi lehet, ha nem akkor ez az impotens spanyol ott lesz a 4.körben...

4 megjegyzés:

  1. Nalbi sajnos elfogyott a harmadik körre, így Verdasconak nem okozott komoly problémát az argentin legyőzése (6-2, 3-6, 6-3, 6-2). A spanyol egyébként engem is meglepett azzal, hogy ennyire összeszedte magát a U.S. Openre, azonban egy koncentráltan játszó, energikus Ferrer nem lesz neki könnyű ellenfél a 16 között.

    VálaszTörlés
  2. Murray meg kikapott Wawrinkától... az eszem megáll.

    VálaszTörlés
  3. Murray megkapta amit érdemel...Nalbi miatt viszont tegnap este óta verem a fejem a falba...Minden meccsen el akartam veretni az utóbbi hetekben, erre most amikor kikap őt teszem meg.Vicc...Elvitte a Ferrer 3-0-Querrey-Robredo-Youzhny kombit...

    VálaszTörlés
  4. :O Kár érte, pedig ennek szép szorzója lehetett.

    VálaszTörlés