2010. szeptember 6., hétfő

USO 7.nap-A Jazz

Boris Sobkin: Mischa miért kellett ez a feszültség?Miért volt jó felhozni az ellenfelet a padlóról, és lázba hozni az érte szorító közönséget????
M.Youzhny:Ezt nem értheti mester, ez a jazz.Szeretem a jazzt...


Az orosz medve nem szereti az egyszerű dolgokat, ez tegnap kiderült.A meccs egészébe nem érdemes belemenni, Isner sokat hibázott, voltak játékok amikor nagyon nem jöttek az adogatások ekkor általában brékelt Youzhny, és nagy nehezen hozta az adogatásait is.A tie break pedig mindig lutri.Na de a 2.szett elveszítésének körülményei mellett nem lehet szó nélkül elmenni.Az orosz dupla brékelőnnyel vezetett 5-1re, és 2szer szerválhatott a szettért.Isner ellen...És onnan képes volt elbukni.Még az első brék hagyján, mert ott az amerikai is a pályán volt, de 5-4nél gyakorlatilag labdába se kellett volna érnie, Youzhny ütött 4 ki nem kényszerített hibát...Aztán jött a  tie break, ahol 3-2nél minije volt, de kettős hibával visszaadta, majd 7-7nél óriásit hibázva jutatta szettponthoz az amerikai óriást.Ez a szett egy élmény volt, ilyet még nem láttam, hogy egy óriás szervagép kettős brékhátrányból jöjjön vissza...Mondjuk Isner sokkal jobb játékos, mint a hasonló teniszezők, de ez akkor is nonszensz.
A többi párosításnál is nagyjából jött amit vártam:Ferrer és Nadal nagyon simán lépte le az ellenfeleiket, Almagro még 1 szettre sem tudott ellenfél lenni, így Querrey tovább menetel.Llodra mihelyt szettet veszített fel is adta.Stakho sem regenerálódott megfelelően így F.Lopez  továbbra is versenyben.Verdasco-t alábecsültem, ami azért bosszantó, mert hetek óta azt szajkózom, hogy Nalbandian ezzel a tenisszel komoly ellenfél ellen esélytelen.Mivel aki egy kicsit is képes megfuttatni és nem csak a kezére játszik, az simán legyőzheti.De akkora volt a hype, hogy elvakított, így Verdasco-t nagyon benéztem.Murray ismét megkapta, amit érdemel.Azért nagy kritikája a skótnak, hogy egy jó formában lévő jó -de nem top- játékos simán megverheti bármikor...Pedig a toronto-i mester versenyen úgy tűnt, mintha átlépne az árnyékán, de úgy látszik nem ízlett neki a siker íze.Továbbra is hasonlóan szép eredményeket, és csodálatosan passzív teniszt kívánok neki!

2 megjegyzés:

  1. Én is néztem az Isner - Youzhny meccs második játszmáját, ami ott történt az valóban nem volt mindennapi. :D
    A Másik pedig, ami felettébb érdekes, hogy a Wawrinka, Querrey, Youzhny, Robredo kvartettből valaki bizony elődöntőt fog játszani (minden bizonnyal Rafael Nadallal). Szóval Nadalnak Murray kiesésével, azt gondolom minden adott a U.S. Open finálé felé, mert a soron következő két honfitársat meglepő lenne, ha nem tudná legyőzni a nyolcad, illetve negyeddöntőben. Én szurkolok egy Nadal-féle Karrier Grand Slamért, amihez azért nagy eséllyel Federeren keresztül vezetne el az út.

    VálaszTörlés
  2. Így lett érdekes a verseny előtti latolgatás, hogy kinek nehezebb az ága, Federernek vagy Nadalnak.Mert az elején a spanyolé tűnt nehezebbnek, viszont Berdych+Murray kiesésével már mindjárt Rafa ága lett a sokkal könnyebb...Innentől tényleg a Rafa-Fed döntő a papírforma, viszont ha Djoker formába lendül, és túléli a mai Fish elleni meccset akkor ő még beleszólhat...
    Ha összejön az álomdöntő, nem is tudom kinek szurkoljak majd, mert a svájcinak nagy siker lenne, hogy a gödör aljáról is fel sikerült jutnia újra a csúcsra, viszont nem tudni hogy Nadal nyerhet e még ha idén nem sikerül.A térdei már nem régiek, és a növekedési hormon pletykák is élnek még, nem fogja tudni tartani ezt a szintet sokáig...

    VálaszTörlés