2010. szeptember 2., csütörtök

Csak 2-0ról ne...

Nikolay Davydenko-Richard Gasquet
A 2. forduló legjobban várt összecsapását rendezik ma este, a szenzációs teniszre képes, viszont mentálisan és fizikálisan nem túl erős francia játszik a világranglista 6. bundakirállyal.A következőt várom a meccstől: Az első 2 szettben parádésan játszó Gasquet 2-0ás előnyre tesz szert, majd a 3.-ban képtelen befejezni a meccset, pedig meglesznek rá a lehetőségei.Ekkor Davydenko feltámad, és 3-2vel behúzza a győzelmet.Ez lenne a papírforma, Gasquet az utolsó 4 Grand Slam tornáján 3szor így esett ki.
De ma valami újat szeretnék látni,valami mást! Ha ez megint megtörténik, akkor megígérem, hogy holnap linkelek egy youtube videót, ahol egy általam írt dalt fogok elénekelni a lúzerségről.És igen, nincs jó hangom...
Davydenko Russell ellen már valamit megmutatott abból, hogy miért áll ott ahol.A tavalyi szezon végén mutatott formája még messze van, nagyon sokat hibázik, de pontot csinálni ellenne továbbra sem egyszerű.A gyorsasága nem kopott meg, így majdnem mindenhova odaér, és a nagyon kemény kétkezes fonák is megtalálja a pályát.De a tenyeresen még egy kicsit állítani kell.Valamint a kulcspontoknál egy kicsit jobban kell majd koncentrálni.
Gasquet is simán vette az első akadályt, igaz Greul ellen azért illett, hogy megmutassa ki a főnök.Ő is messze van még a csúcstól, de Cincinnati-ban Fish ellen már helyenként jól is játszott, viszont az amerikai szervái megtörhetetlenek voltak.Emlékszem volt olyan game, ahol zsinórban 3 ászt ütött Fish.Na ez ma az orosztól nem várható, sokkal inkább hogy általában labdamenetek alakulnak ki.Volt honnan feljönnie a franciának, hiszen április elején még értékelhetetlen meccsei voltak, a tenyerese botrányosan gyenge volt, és a sokszor megcsodált fonák is félrehordott.Mára ez megváltozott, sokkal biztosabban üt, és ha bírja lábbal is, akkor nagy csatára kényszerítheti az oroszt.Akinek itt nem fog beleférni az a hibaszázalék, amit Russel ellen nyújtott.Ott 3 sima szettben ütött 32 unforcedet...
Ha az orosz keveset hibázik, akkor Gasquet kénytelen lesz nyerőkkel pótolni az így kimaradó pontokat, és kérdéses, hogy meddig bírja majd a feszített tempót.Ha hibázgat akkor könnyebb dolga lesz a franciának, viszont nála is benne vannak a rövidzárlatok.Így egy fordulatos, hosszú meccsre van kilátás.
Nehéz szívvel fogom nézni majd, mert mindkettejük teniszét nagyon szeretem, és megérdemelnének már egy nagyobb sikert.És a továbbjutónak egyáltalán nem elérhetetlen az elődöntő...Egyik szemem sírni fog, a másik nevet majd a végén, de egy dolgot kérek:Gasquet csak 2-0ról ne!!!!!

8 megjegyzés:

  1. simán kivettem a franciát első szettre és winre.. sztem ma itt nem lehet gond, ha azt játssza amit eddig. davy csak keresi a pályát...
    Hajrá Gasquet!!!

    VálaszTörlés
  2. Én egyelőre csak Montanest tettem, ha ő nyer akkor jöhet Gasquet...Bár én nem értékelem annyira rossznak Davy-t.Lehet inkább Polansky-t teszem majd.

    VálaszTörlés
  3. Na a 2-0 megvan, gyerünk Richard most nehogy a hattyú halála legyen...

    VálaszTörlés
  4. Gasquet dupla brékelőny a 3. szettben. Innen már be fogja fejezni a francia. Grat a tippetekhez.

    VálaszTörlés
  5. Raktam az első szettben, majd a 2.ban is de a legjobban a 3.ban szurkoltam:D

    VálaszTörlés
  6. Azért mikor a meccsét szervált Richard 40-0 után csak ütött egymás után 2 DF-et, hogy ne legyen teljesen izgalommentes a vége, de a 3. MP-t már megcsinálta.

    VálaszTörlés
  7. Gasquet tudja mi kell a showhoz...Viszont így senki nem tudja meg van e bennem X faktor:D:D

    VálaszTörlés
  8. xD ott a pont. sima volt ez...

    VálaszTörlés