2010. szeptember 2., csütörtök

SFA 09.02.

Albert Montanes-Carsten Ball
Hiába kemény pálya, ez mégiscsak egy Grand Slam, Montimen megtanult már annyira kemény pályán játszani, hogy egy ilyen rangos versenyen oda tegye magát.Carsten Ball nagyon jól szervál, az első fordulón simán tújutott, de Raonic még nem igazi ellenfél.Az ausztrál a tavalyi Los Angeles-i torna óta nem mutatott meggyőző teljesítményt, és a meleget nagyon nem csípi.Nemrég Newportban döntő szettben fel kellett adnia, mert nem bírta az időjárást.Ma nyitómeccset játszanak majd, 3 szettgyőzelemre menőt, előreláthatólag 33 fokban jó magas páratartalommal...
tipp:Montanes
Kevin Anderson-Thomaz Bellucci
A Dél-afrikai szervagép jó formába lendült erre az évre.A szerváit biztosan tartja, nem hinném, hogy az első szett elején brékhátrányba kerülne.Bellucci már inkább veszítheti el az adogatását, de ahhoz sokat kellenne hibáznia, mert Anderson nem annyira játékügyes, hogy simán brékelje.Ha netán Bellucci kezdené az adogatást, akkor sima ügy lenne a tipp.
tipp:első szett over 9.5 game
Paul-Henri Mathieu-Guillaume Rufin
Én még nem hiszek Mathieu-nek, nyert az indiszponált Hewitt ellen, de ott is csak az utolsó szettben játszott igazán jól.És az idei éve inkább az óriási csalódásokról szól, nem a magabiztos menetelésről.Ha nyerni is fog, nem hinném hogy simán sikerül neki, a fiatal francia ha nem ijed meg akkor szoros küzdelemre kényszerítheti.
tipp:over 37.5 game
Eredmény: 2/3
Montanes nagyon sima volt, akárcsak Andersonék.A 2 franciánál az első szetten múlt minden, ha ott a rövidítést nem Mathieu nyeri akkor sima, így meg bedarálta a fiatal Rufint...
Összesítés:3/7

5 megjegyzés:

  1. Blake szetthátrányban. Meglepne az "öreg", ha innen megnyerné a meccset Polansky ellen.

    VálaszTörlés
  2. Pedig meg fogja, mert a kanadai elképesztően gyenge...Egyszerűen vicc amit művel, és ezzel az amerikai önbizalmát is visszaadta...Csak a csoda segíthetne Polansky-n.

    VálaszTörlés
  3. Forulatos meccset hozott Melzer és a selejtezőből érkező Berankis találkozója, ahol az osztrák játékos egy öt szettes mérkőzésen (6-4 6-7(4) 6-3 1-6 7-5) küzdötte be magát a harmadik fordulóba.
    Mivel a 7-es pályán rendezték a mérkőzést, ami nincs bekamerázva, így livescore-on követtem az állást (pedig szívesen belekukkantottam volna). A meccs befejezése nem akármilyenre sikeredett, ugyanis a döntő szettben már 4-2 is vezetett Berankis, de Melzer 4-4-nél egyenlíteni tudott, majd mikor a litván fiú 5-6-nál a meccsben maradásért adogatott egyenlő után négyszer is meccslabdához jutott az osztrák, majd következett egy Berankis gém pont, amit nem tudott kihasználni, ezután pedig újra meccslabdához jutott Melzer, amivel már be is tudta fejezni a mérkőzést. Érdekesség, hogy a meccsen Berankis 20(!) kettőshibát ütött (Melzer 9-et), amit ha átszámolunk öt(!) játéknak felel meg.
    A következő körben H.C. Ferrero vár Melzerre.

    VálaszTörlés
  4. Blake végül csak meglepett és viszonylag könnyedén fordítva 3-1 arányban megnyerte az "alvajáró" Polansky elleni meccsét. :) Ahogyan patyi is írta a kanadai hathatós közreműködésével.

    Kíváncsi vagyok rá, hogy Petzschner meg tudja-e legalább annyira szorongatni Djokovicot, mint Nadalt Wimbledonban, avagy most a másik arcárt mutatja és Djokovic komolyabb erőfeszítés nélkül fog rajta túljutni. Én ez utóbbira tenném le most a voksom, ugyanis a német Wimbledon óta egészen a Lojda elleni előző fordulós győzelméig csak vereségei számát gyarapította és Djokovic egyik legnagyobb ellenfe a nagy hőség is enyhült így az esti órákra (ámbár a páratartalom még mindig 50% körüli). Szóval én egy viszonylag magabiztos Nole győzelmet várok a ma esti zárómérkőzésen.

    VálaszTörlés
  5. Én le is feküdtem aludni miután végzett a 2 bohóc, sejtettem hogy Djokernek nem lehet gondja...
    A Ferrero-Melzer az finom kis meccs lesz, nehéz megmondani rá az esélyeket.

    VálaszTörlés